Kurczak w cytrynach z rozmarynem

Małgorzata
Obiad
27.11.2017 18:00
Kurczak w cytrynach z rozmarynem

Jako że z wykształcenia jest antropologiem kultury, z zamiłowania gotuje, zna się na winie i prowadzi galerię z polskim dizajnem, jego książka jest wyjątkowa. Autor: Bartek Kieżun Wydawnictwo: Buchmann Ilość stron: 288 Cena: 69,99 Oprawa: twarda Wydawnictwo: Buchmann Ilość stron: 288 Cena: 69,99 Oprawa: twarda Wpis powstał w ramach współpracy z Wydawnictwem Buchmann Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie Przepis ten, jak wspomniałam pochodzi z książki Italia do zjedzenia Bartka Kieżuna, blogera i kulinarnego dziennikarza związanego z magazynem Kukbuk, w którym publikuje swoje przepisy. SKŁADNIKI (dla 4 osób) 5-6 cytryn 6 ząbków czosnku kilka gałązek rozmarynu kilka gałązek natki pietruszki oliwa z oliwek extra vergine sól i pieprz PRZYGOTOWANIE Odwiedzamy z Bartkiem malownicze zakątki Włoch, poznajemy historię, sztukę i kulturę i odkrywamy kulinarne perełki różnych regionów, przy okazji dostając receptury na cudowne pasty, gnocchi, dania mięsne czy włoskie desery. Pieczemy w temp. 170 st. (termoobieg) przez około 1,5 godz (w zależności od wielkości kurczaka, aż mięso będzie miękkie :)) Ja, mimo iż w Italii bywałam, czytając książkę,oprócz zaznaczania przepisów do wykonania w pierwszej kolejności, spisywałam od razu listę miejsc nieoczywistych, koniecznie zaś wartych odwiedzenia. Wyciskamy sok z jednej cytryny, mieszamy go z oliwą (2 łyżki), solą i pieprzem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://mojekuchennerewelacje.blogspot.com/2017/11/kurczak-w-cytrynach-z-rozmarynem-i.html